14 November, 2010

 

 
hem01
Företaget1
t
Kontakt1
Länkar1
 

Design Sprout Studio

      Hem ...  
 
En resande jurist

De flesta människor kommer under någon period i sitt liv i kontakt med familjerätt. Ofta handlar det om stora beslut eller svåra händelser i livet som exempelvis vid kontraktsskrivning, dödsfall eller vid bodelning.
Den juridiska representanten kan ofta utgöra den trygga punkten i en stressig situation. Att vara familjejurist är att ta ett steg in i människors liv för att medla, stödja och hjälpa.

Familjejuridik är troligen den mest mänskliga delen av vårt juridiska system. Ämnet fokuserar på relationer mellan människor och deras jur-idiska förhållande till varandra.
Vid exempelvis en separation mellan makar behövs det en medlare som hjälper till att dela upp tillgångar och reda ut vem som äger vad.

Vid dödsfall kan det finnas ett testamente som måste läsas och en sista vilja som ska genomföras.
 lena3
 

Det kan låta som en synnerligen sorgsen sysselsättning att vara familjejurist, men målet är att hjälpa och ibland stödja personer i kris.

- Om det uppstår en konflikt som inte går att lösa, först då kopplar man in en advokat, berättar Lena Rohlén som driver en juristbyrå med familjerätt som inriktning.

 

Juristbyrån Lena Rohlén, Telefon: 0707-911030, lena@juristbyran-rohlen.se